Pobedio Đokovića pet puta, a sada je legendarni teniser završio karijeru na nesvakidašnji način

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mathias Schulz / Zuma Press / Profimedia

Porazom u prvom kolu ATP turnira u Beču u rodnoj Austriji, Dominik Tim je i zvanično završio tenisku karijeru. Lućano Darderi iz Italije je bio njegov poslednji rival i u prvom međusobnom okršaju je porazio legendu sa 2-0, po setovima 7:6, 6:2.

Trenutno 318. na planeti je kraj najavio još u prvoj polovini godine, bilo je emotivno na maltene svim Grend slem turnirima za koje je dobijao uglavnom vajld-kard (Rolan Garos ga nije ispoštovao), a prethodni meč pre ovog u Beču odigrao je na US Openu, Grend slemu koji je osvojio 2020. U godini kada je bio treći na listi.

Emotivno je bilo na kraju okršaja, Dominik je jedva zadržao suze dok je gledao svečanu ceremoniju i ostavljao reket na posebno mesto, po poslednji put u karijeri.

Tim je ukupno sedmnaest puta podizao pehare na ATP turu, konstantno bio opasnost najboljim teniserima, odnosno velikoj trojki i protiv Rafe, Rodžera i Novaka upisao šesnaest pobeda!

Od toga Nole je pet puta pretrpeo poraz od Tima uz sedam pobeda. Četvrtfinale Rolan Gaorsa 2017, polufinale 2019, kao i polufinale Završnog mastersa 2020. su posebno bolni porazi bili za Đokovića, koji je ipak imao i slađe pobede, poput one u finalu Australijan Opena 2020.

(Telegraf.rs)