Đoković otkazao Pariz i drastično smanjio šanse za završni Masters: Evo šta mu treba da se nađe u Torinu

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da ne igra na Mastersu u Parizu i otkazao je turnir u Bersiju na kojem je branio bodove.

Đoković se tako suočava sa novim padom na ATP listi, jer će izgubiti 1.000 bodova i gotovo je sigurno da će ga posle Bersija prestići Danil Medvedev i da će pasti na peto mesto.

Ali, to nije sve. Novak takođe dovodi u veliku opasnost i svoje učešće na završnom Mastersu u Torinu.

Naime, Đoković je trenutno na 6. mestu kada je u pitanju ATP trka, a mesta ima samo za najboljih osam u kalendarskoj godini.

Printskrin: live-tennis.eu

Iza Đokovića su Kasper Rud na 7. mestu i Andrej Rubljov koji je na osmoj poziciji. Rud ima svega 65 bodova manje od Đokovića i velike su šanse da će ga preteći. Takođe, Novak ne beži mnogo ni Andreju Rubljovu, koji ima 250 bodova manje, ali trenutno igra u Bazelu, gde u slučaju pobede može da osvoji 500 bodova i pretekne Đokovića.

A zatim mu sledi i Masters u Parizu gde tek ima veliku šansu za nove bodove.

Ipak, najveća opasnost Đokoviću preti od Aleksa de Minora. Australijanac trenutno igra u Beču, gde mu je potrebno da ostvari što bolji rezultat, ako želi da ima šansu da pretekne Novaka.

Foto: AP/tanjug

Nole trenutno ima 555 bodova više od De Minora, koji će pored Beča igrati i u Parizu, a potom i u Beogradu. Potencijalno može da osvoji 1.750 bodova, tako da će se pomno pratiti šta će uraditi i u Beču, a kasnije i u Parizu, a na kraju i u Beogradu.

Opasnost po Novaka su i Tomi Pol, Grigor Dimitrov, koji takođe igraju u Beču, a koji u slučaju dobrih rezultata na ovom turniru i u Bersiju takođe mogu da ga preteknu.

Novaku sada treba da De Minor, Tomi Pol, Grigor Dimitrov, ali i Andrej Rubljov imaju što slabije turnire i da ne padne ispod osmog mesta do preseka za završni Masters u Torinu.

Zbog toga ostaje nejasno zbog čega je Novak odlučio da otkaže Bersi, gde je imao velike uspehe u prošlosti, gde voli da igra i gde mu je po pravilu uvek to bio turnir na kome se zagrevao pre završnog Mastersa.

Ovo može da bude znak i da je odlučio da "pusti niz vodu" završni Masters.

(Telegraf.rs)