Olga gazi u Kini: Danilovićeva na korak od svetskih Top 80, eliminisala Andrejevu na startu Guangdžoua!

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Srpka teniserka Olga Danilović uspešno je startovala na Guangdžouu, turniru iz serije 250, tako što je sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) savladala Eriku Andrejevu, Ruskinju koja je za 20 mesta bolje rangirana od nje.

Olgi su bila potrebna 104 minuta da ovaj susret reši u svoju korist, a samim tim dođe na vrata svetskih Top 80.

Nakon osvojenog Čelendžera u Španiji, Danilovićeva je nastavila da napreduje, pa je posle ličnog rekorda sada spremna da postavi i novi na kraju ove sedmice.

Naravno, dug je put pred njom, a sada već može biti zadovoljna sa igrama u oktobru.

Andrejevu je slomila tako što je odbranila brejk lopte na startu meča, a onda do kraja seta nije dozvolila niti jednu priliku protivnici, već je i sama oduzela servis i tako prišla na korak od pobede.

Povela je u drugom setu, ali se tu udesila velika anarhija gde je brzo izgubila dva puta svoj servis, uša u minus od 1:3, a onda se vratila u igru do 3:3.

Čini se da je Ruskinja previše razmišljala o propuštenoj prilici i ispuštenom vođstvu, tako da je još jednom pretrpela brejk za 4:3, te se od toga nije oporavila do kraja meča.

Olgina protivnica u osmini finala biće pobednica duela Dajen Pari iz Francuske i Emine Bektaš iz SAD.

Ukoliko bi i tu slavila, Srpkinja bi defnitivno od narednog ponedeljka prvi put u karijeri bila među 80 najboljih na svetu.

Naravno, njena želja je da ponovi uspeh koji je osvajanjem Moskve napravila još pre šest godina, a to je da još jednom osvoji turnir iz serije 250.

Sa takvih uspehom bi došla na samo jednu poziciju od Top 50, ali, o tom potom...

(Telegraf.rs)