Selektor Vemić podmladio tenisku reprezentaciju, nema Olge i Krunićeve: "Neko mora da juri i poene..."

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: TSS / S. Stevanović

Selektor Bili Džin kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić, odlučio se za mlade snage pred meč sa Švajcarskom u plej-ofu ovog takmičenja, koje je na programu 15. i 16. novembra u Bilu. Na ovom spisku se nalaze Lola Radivojević, Mia Ristić, Natalija Senić, Anja Stanković i Katarina Jokić.

Vemić je maksimalno podmladio tim, a najbolje rangirana je Lola Radivojević koja je rođena 2005. godine, a koja je 180. na WTA listi. Potom sledi Mia Ristić, koja je rođena 2006. godine, a trenutno je 395. u singlu na svetu.

Natalija Senić je nešto starija, ona je rođena 2003. godine i trenutno je 425. potom sledi Anja Stanković koja je rođena 2005. godine ,a 436. je na svetu, dok je najstarija Katarina Jokić, koja je rođena 1998. godine i nalazi se na 705. mestu u singlu, ali je najbolja naša rangirana dubl igračica - 358. mesto.

Pred ovaj meč, Vemić je rekao da očekuje dobru pripremu.

- Očekujem da ćemo imati četiri dana treninga da se naviknemo na podlogu i uslove, jer će na sve uticati i blaga nadmorska visina od 437 metara. Poređenja radi, Beograd je na 117. Ko se bolje pripremi za tu visinu ume da napravi razliku. Uvek sam optimista, naravno i sada sam - poručio je Vemić.

On ne može da računa na Olgu Danilović, Aleksandru Krunić i Dejanu Radovanović.

- Kada se govori o sastavu tima, neke iskusnije reprezentativke su izostavljene zbog umora i povreda, a izabrao sam sastav po tome što je Bili Džin King kup specifično takmičenje. Nekome odgovara, a nekome ne. Uvek tu ima i onog dela gde neko mora da juri poene za liste.

(Telegraf.rs)