Najveća je teniserka u istoriji, nećete je prepoznati posle operacije koja je mogla da joj promeni život

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovatno najbolja teniserka u istoriji sporta Serena Vilijams podelila je u sredu snimak na društvenim mrežama na kom u jednom momentu nije ličila na sebe, a otkrila je da je uklonila ogromnu cistu na vratu veličine grejpfruta.

U sredu, ova penzionisana teniserka, koja je minulog meseca napunila 43 godine, objavila je na društvenim mrežama da je u maju pronašla kvržicu na vratu i da je uradila MRI. U početku je odlučila da ne ide na operaciju nakon što su joj rekli da to nije neophodno, ali je cist "nastavio da raste".

Nakon dodatnih testova, uključujući biopsiju koja nije pokazala prisustvo raka, njeni lekari su preporučili da se podvrgne proceduri.

Serena je objavila video sa hospitalizacije i napisala sledeće

- Dakle, ovo je moj postupak uklanjanja. Osjećam se veoma zahvalno i srećno što je sve dobro prošlo, a najvažnije je da sam zdrava.

U drugom postu, rekla je da se "još oporavlja, ali da je bolje. Zdravlje je uvek na prvom mestu." Takođe je napomenula da je propustila penzionisanje Rafaela Nadala dok je bila na tretmanu zbog cista.

Vilijamsova je napomenula da se "evoluira" dalje od profesionalnog tenisa neposredno pre US Open 2022. Nikada nije koristila reč "penzionisanje", ali nije igrala na turniru od tada.

Osvojila je 23 Grend slem titule u singlu, što je najviše od svih žena u profesionalnoj eri ovog sporta, kao i još 14 u dublu sa svom sestrom Venus. Serena je provela više od 300 nedelja na prvom mestu WTA rang liste i osvojila četiri zlatne olimpijske medalje.

(Telegraf.rs)