Najlepša je teniserka sveta, deli golišave fotke, a sada sa Hrvatom iz Sombora žari i pali u drugom sportu

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada je 2021. godine doživela povredu ramena u susretu sa Amerikankom Karolinom Dolehajd, verovatno ni ona, a ni čitav teniski svet, nije mogao da pretpostavi da ćemo je ubudće gledati samo sporadično na terenima. Makar teniskim...

Eženi Bušar (30) je nekadašnja osvajačica jednog WTA pehara u Nirnbergu i finalistkinja čak sedam velikih turnira, uključujući i Vimbldon 2017, ali je nakon toga nemilog događaja ona uspela samo u nekoliko navrata da zaliči na onu staru poletnu mladu teniserku.

Kanađanka je prošle godine učestvovala u osvajanju Bili Džin King kupa, ali smo je generalno malo gledali na terenu, pa je tako u 2024. učestvovala samo na ITF takmičenju u Zefihilsu i kvalifikacijama za Masters u Torontu.

Vrlo atraktivna teniserka, koja nikada ne krije svoje atraktivno telo i jako često deli snimke i fotografije u bikiniju putem društvenih mreža, u poslednje vreme se posvetila novom sportu, pa je tako sve češće gledamo na terenima piklbola. Nikada nije krila da voli Novaka Đokovića, ali je ipak pre njega prestala da bavi tenisom na ozbiljnom nivou i posvetila PPA turnirima.

Piklbol je prema rečima mnogih sport budućnosti, a reč je o nekoj vrsti mini-tenisa sa malim drvenim reketima i lopticom malo većih gabarita i drugačijeg materijala, nego ona koja se koristi u tenisu.

Bušar u poslednje vreme pokušava da se probije upravo u ovom sportu, a prošle nedelje je učestvovala na takmičenju u Las Vegasu, između ostalog i u miks dublu i paru sa Hrvatom Ivanom Jakovljevićem.

U pitanju je bivši fudbaler rođen u Somboru, koji je tokom karijere bio član i Osijeka, za koji je odigrao deset mečeva, a nakon boravka u nižim ligama kasnije, ali u Češkoj i Nemačkoj, 2018. je odlučio da dođe u Ameriku. Ubrzo je našao novu opsesiju, postoa je teniski trener, a zatim je počeo da se bavi piklbolom.

Počeo je da beleži uspehe zajedno sa svojom budućom suprugom Kejti, a zatim i dostigao visok nivo, pa trenutno važi za jednog od najboljih u ovom sportu na tlu SAD. Sada je u paru sa Bušar eliminisan u šesnaestini finala turnira u Las Vegasu.

Bilo kako bil0, od Eženi, nekadašnje broj pet na WTA listi, teško je očekivati da će se vratiti tenisu, a videćemo da li će je Jakovljević dovoljno dobro podučiti da u piklbolu dostigne vrh.

(Telegraf.rs)