Prve reči Novaka posle plasmana u finale Šangaja: "Ovo je bio veliki test, došao sam po 100. titulu..."

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Njabolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u finale ATP Mastersa u Šangaju. pošto je sa 2:0 u setovima savladao Tejlora Frica.

Morao je Novak pošteno da se "oznoji" protiv Amerikanca, pogotovo u drugom setu, a uz sve to, imao je i problem sa kukom tokom meča, te je morao da reaguje i fizioterapeut.

Ipak, na kraju je Novak uspeo da obezbedi sebi borbu za jubilarni 100. trofej u karijeri, a kako je istakao nakon meča, nije bilo lako.

- Uvek je teško, ovakve bitke pogotovo, evo pri kraju turnira i u ovoj fazi karijere moram da se oporavim. Nije baš lako, ima tu i tamo nekih problema na terenu, juče i danas fizičke prirode, ali sam uspeo nekako da prebrodim to. Bio je ovo jako veliki test. Tejlor je u formi života, igrao je finale Grend slema, igra zaista dosta dobro na ovoj podlozi, servira sjajno, i znao sam da će biti veliki test. Drago mi je što sam završio u dva seta - počeo je Novak.

Istakao je Novak da voli da igra u Kini...

- Došao sam u Šangaj posle pet godina, a da nisam igrao u Kini. Mesto gde sam uvek imao dosta uspeha, i u Pekingu i ovde, sjajne borbe i predstave. Podrška koju ovde dobijam je fenomenalna i jako sam zahvalan, zbog toga dobijam energiju koja me tera da idem dalje. Došao sam ove godine da dođem do finala i da tražim tu stotu titulu. Imaću šansu protiv najboljeg na svetu i videćemo šta će se desiti - rekao je Đoković.

(Telegraf.rs)