Sabalenka izjednačila rekord Jelene Janković i kaznila 21 duplu servis grešku Amerikanke!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Masters u Vuhanu je turnir Arine Sabalenke! U to nemojte sumnjati, a stvari su postale još jasnije posle slavlja Beloruskinje u polufinalu protiv Koko Gof 2-1 (1:6, 6:4, 6:4) posle dva i po sata tenisa.

Visok nivo tenisa, veliki broj sjajnih razmena i intenzitet igre pred punim tribinama naterali su teniske fanove da se opuste i uživaju, bez obzira da li navijaju za neku od dve suparnice.

Bila je Gof u prvom setu i više nego dominantna u prvom setu i povela je sa 5:0, a Arina se nekako izvukla izgubljenog seta sa nulom i makar sačuvala obraz u tim trenucima.

Drug iset bio je tipičan za ženski tenis kada su pitanju servisi, pa smo videli čak sedam brejkova, Amerikanka je na startu dolazila do prednosti, ali se situacija na kraju okrenula.

Gof je faktički poklanjala šanse Sabalenki, što govori i podatak da je na kraju okršaja imala 21 duplu servis grešku, najviše za jednu teniserku ove godine na WTA turu.

Poslednji set bio je dosta smireniji kada su oduzeti servisi u pitanju, ali je na kraju Arina bila ta koja je ostala prisebna i pored ispuštene prednosti i u desetom gemu brejkom završila posao.

Sabalenka je upisala 16 pobedu isto toliko svojih mečeva ikada u Vuhanu i boriće se za treći pehar protiv neke od Kineskinja Ćinven Ženg ili Šinju Vang.

Zanimljivo je i to što će Beloruskinja igrati u svom šestom finalu u Kini, što su pre nje uradile samo Jelena Janković i Alison Riske na tlu ove azijske zemlje.

(Telegraf.rs)