Novak Đoković dobio potencijalnog rivala u finalu Šangaja: Siner čeka Srbina u meču za pehar!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Italijanski teniser Janik Siner prvi je finalista Mastersa u Šangaju, pošto je u polufinalu porazio Čeha Tomaša Mahača sa 2-0, po setovima 6:4, 7:5 i očekivano došao do samog kraja turnira.

Duel je trajao sat vremena i 44 minuta, a prvi na svetu je dolazio do oduzetih servisa tačno onda kada je to potrebno. Interesantno, najpre je bio u minusu na startu okršaja.

Prvi je do brejka došao Mahač već u uvodnom gemu, međutim niej dugo izdržao i u četvrtom su stvari došle ponovo na očekivan nivo.

Propustio je u šestom gemu dve šanse Janik, ali je u desetom i poslednjem u ovom delu meča bio neumoljiv, a slično je ponovio u narednom setu...

Čeh je bio dosta sigurniji od samog početka, u devetom gemu čak imao i dve šanse da dođe do brejka, ali kada nije realizovao svoje prilike usledila je kazna i jedina meč lopta iskorišćena je u dvanaestom gemu.

Siner je na drugom učešću u Šangaju tako dogurao do finala i popravio svoj učinak iz 2023. kada je ispao u osmini finala. Rival u finalu biće mu Novak Đoković ili Tejlor Fric.

(Telegraf.rs)