Čuveni BBC pitao ko je najveći teniser ikada posle penzionisanja Nadala, šokiraće vas šta su rekli za Đokovića

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Legendarni španski teniser Rafael Nadal odlučio je da se penzioniše nakon niza povreda koje su ga zadesile u poslednjih par godina i tako tenisku javnost rastužio vestima i ostavio samo Novaka Đokovića na ATP turu od nekada velike četvorke.

Rafa se na terenu faktički nije ni pojavljivao od Vimbldona i pobede protiv Tejlora Frica, nakon čega se povukao sa Grend slema, a zatim i propustio sve naredne zakazane obaveze.

Ostaće Rafa upamćen kao kralj šljake i neko ko je na toj podlozi bio dominantan skoro dvadeset godina, kao neko ko skoro sedamnaest nije ispadao iz najboljih deset na svetu i kao osvajač 22 Grend slem pehara, ali interesantno je da navijači većinski nisu na njegovoj strani.

Makar kada je u pitanju Britanija, gde je BBC na mreži "X" sproveo anketu u kojoj nije bilo Endija Marija, ali jeste najbolja tri tenisera današnjice, uključujući našeg Novaka.

Pristalice su se odlučile da izaberu Rodžera Federera kao najvećg ikada sa porcentom od 44.6 odsto, a Đoković je ispred Nadala sa 35.5. Rafa ima "samo" 19.8 odsto glasova.

(Telegraf.rs)