Bruka čuvenog tenisera i bivšeg broja 1: Đoković mu nije ni u TOP 6 najboljih igrača svih vremena

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Credit: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Nekadašnji brazilski teniser Gustavo Kuerten, svojevremeno prvi na ATP listi, izostavio je Novaka Đokovića sa liste najboljih igrača svih vremena.

To što je Nole po svim parametrima teniski GOAT, jedan od najboljih sportista planete ikada, popularnom Gugi očigledno ništa ne znači i mnogi nisu mogli da veruju kada su pre nekoliko  dana videli njegovu listu .

Na toj njegovoj listi našli su se Šveđanin Bjorn Borg, američke legende Džon Mekinro, Pit Sampras i Andre Agasi, kao i Rodžer Federer i Rafael Nadal - čime je zaokružio TOP 6.

- Zašto? Zbog mojih korena - rekao je kada je upitan za obrazloženje:

- Moj brat je imao poster Borga, a ja postere Mekinroa. Mogu danas da govorim i ljudi će me slušati zahvaljujući ovoj dvojici igrača.

Dodao je da je razlog za neke od njegovih izbora to što su neki igrači predstavljali više od samog umeća na terenu.

- Sampras je bio iz druge galaksije. Agasi je bio provokativniji tip koji je išao van tenisa i dopirao do ljudi.

Nije Kuerten obrazložio zbog čega nema Novaka na njegovoj listi, mada je ovih poslednjih godina znao da ga kritikuje s vremena na vreme.

Njih dvojica su igrali i jedan egzibicioni meč u Riju 2012. godine, posle čega su i usledile tužbe iz kojih je Nole izašao kao pobednik nakon spora koji je trajao devet godina. Takođe, Nole je sa Gugom snimao i reklamu i učio ga je da priča srpski.

(Telegraf.rs)