Šok: Rafael Nadal objavio kraj karijere!

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez

Španski teniser Rafael Nadal objavio je emotivan video u kom je poručio da ide u penziju i da se povlači iz profesionalnog tenisa!

Dakle, ostaće zapisano da se Nadal 10. oktobra 2024. zvanično povukao,a  u emotivnom videu koji je objavio na nekoliko jezika se zahvalio svima. Čak je i na srpskom napisao "hvala svima."

Tokom karijere je osvojio 92 titule, od kojih su 22 na Grend slemovima. Takođe je osvojio zlatne medalje na Olimpijadi, i to u pojedinačnoj i u dublu, kao i pet Dejvis kupova.

- Zdravo svima. Ovdj sam da vam javim da se povlačim iz profesionalnog tenisa. Realnost je da su to bile teške godine, posebno poslednje dve, u kojima nisam mogao da igram bez ograničenja. Očigledno je da je ovo teška odluka, koja mi je uzela dosta vremena da je donesem - rekao je Rafa.

Nadal je najavio da će 2024. godina biti poslednja godina njegove teniske karijere i da će Dejvis kup biti njegov poslednji turnir.

Ova odluka došla je nakon dužeg perioda obeleženog povredama, posebno povredom mišića leve noge, koja ga je sprečila da igra skoro celu sezonu 2023.

(Telegraf.rs)