Srbiju iznervirala slika Federera i Šaćirija: Evo zašto se legenda tenisa fotografisala sa Albancem

E. S.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nekadašnji broj jedan svetskog tenisa, Rodžer Federer, uživa u zasluženoj penziji, ali je poslednjih dana iznenadio ljubitelje sporta u Srbiji fotografijom sa fudbalerom Đerdanom Šaćirijem.

Ove nedelje, Federer je prisustvovao utakmici Bazela i Jang Bojsa na "Sent Jakobs Parku", gde je njegov omiljeni klub pobedio sa 1:0. Jedini gol postigao je reprezentativac BiH, Adrian Leon Barišić, nakon asistencije upravo Đerdana Šaćirija.

Fotografija koja je nastala posle meča, izazvala je burne reakcije među srpskim navijačima, s obzirom na to da se 12. oktobra u Leskovcu igra  meč Lige nacija između Srbije i Švajcarske, gde Šaćiri predstavlja važnu kariku švajcarskog tima.

Ipak, Federerovo prijateljstvo sa Šaćirijem nije novo, pa nije iznenađujuće ni što je slavni teniser podržao svoj omiljeni klub uživo.

Švajcarac je poznat po dugogodišnjoj ljubavi prema Bazelu, a često prati utakmice uživo. Prethodno je prisustvovao meču tokom kvalifikacija za Ligu konferencija, kada je Bazel savladao CSKA Sofiju sa 2:0. Tada je takođe posetio svlačionicu i podelio trenutke sa igračima.

- Evo kako to izgleda kada odrasteš u Bazelu – postaneš navijač FCB-a! Živeo sam u Munhenštajnu, koji nije daleko od našeg stadiona. Kada sam stalno putovao zbog teniskih turnira, nisam mogao često biti tamo.

- Ali moji uzori iz FCB-a su me inspirisali. Moj prvi heroj bio je Karli Odermat, a zatim sam zavoleo Kristiana Himeneza i Masima Sekaronija - prisetio se Federer.

Federer je dodao da bi, da nije bio zauzet tenisom, možda postao fudbaler.

- Kada sam imao 12 godina, moj teniski raspored bio je toliko natrpan da više nisam mogao da se takmičim u drugim sportovima. Voleo bih da mislim da bih bio dobar fudbaler. Bio sam ofanzivni vezista, dobar vođa i možda bih bio dobar kapiten.

Ono što je posebno zanimljivo, tokom 2019. godine Šaćiri je u Bazelu gledao jedan od Federerovih mečeva, a tom prilikom je istakao:

- Mnogo mogu da naučim od njega! Videli ste ga,kod kuće je u Bazelu. Trči i pobeđuje. Vrlo je brzo dobio meč i srećan sam zbog njega. Nije više u cvetu mladosti, ali igra na visokom nivou, pogledajte ga samo - rekao je Šaćiri sada već davne 2019. godine kada su ga novinari pronašli na tribinama u Bazelu kada je gledao jedan Federerov meč. Pogledajte njihovu sliku:

(Telegraf.rs)