One su ruske Serena i Venus Vilijams: Igrale jedna protiv druge i ispisale istoriju, a budućnost je pred njima

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Twitter / Tennis TV / Printscreen

Malo kada se desi da sestre ili braća zaigraju jedni protiv drugih na teniskim turnirima. Svi dobro pamtimo čuvene okršaje između američkih sestara Serene i Venus Vilijams, a izgleda da dobijamo jedno vrlo slično takvo rivalstvo, samo što će ovoga puta na terenu biti igračice iz Rusije!

I one su već počele da se "bore" jedna protiv druge, pošto smo danas na turniru u kineskom Vuhanu videli okršaj Mire (17) i Erike (20) Andrejeve, koje su tako postale drugi najmlađi sestrinski par ikada koje su igrale jedna protiv druge.

One su na taj način nadmašile čuvene poljske sestre Ursulu i Agnješku Radvansku, koje su sa 18 i 19 godina igrale svoj meč 2009. godine u Dubaiju, što je takođe jedna vrlo lepa priča.

Iako je Mira Andrejeva daleko bolje plasirana na WTA listi od svoje starije sestre Erike, pošto se nalazi na 19. mestu u odnosu na 70. poziciju, koju zauzima ona iskusnija, danas smo videli svojevrsno iznenađenje.

Pobedila je Erika i to vrlo ubedljivo, ostavivši svojoj sestri Miri samo četiri gema na meču (6:1, 6:3), te tako se plasiravši u osminu finala turnira u ovom kineskom gradu.

Mnogi će reći da kao iskusnija, Erika zna sve Mirine poteze i da je zbog toga imala blagu prednost, ali nema sumnje da nam se u tenisu rađa novo veliko rivalstvo, koje bismo mogli da gledamo u godinama koje dolaze.

Podsetimo da je sjajna Mira igrala polufinale Rolan Garosa ove godine, gde je zaustavljena od Džesmin Paolini iz Italije u dva seta, a to joj je omogućilo prodor među Top 20 na planeti.

(Telegraf.rs)