Ko je sve ostao Đokoviću do trofeja Šangaja: Momak sa kojim je trenirao u Crnoj Gori, a onda u polufinalu...

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Novaku Đokoviću su ostale tri stepenice do trofeja Mastersa u Šangaju, a na prvoj ga čeka mladi Jakub Menšik, nada češkog tenisa i čovek koji se ugledao baš na najboljeg svih vremena.

Menšik je imao prilike da trenira sa Novakom u Beogradu, ali i u Crnoj Gori na primorju, a pritom je i dobio vajld kartu za Serbia Open kako bi se afirmisao. Sve u svemu, ima 19-godišnjak razloga da bude zahvalan Đokoviću.

Sada, zauzima 65. poziciju na ATP listi, iznenadio je Grigora Dimitrova i savladao ga sa 2:1, a nikada do sada nije imao prilike da igra zvanični meč protiv najboljeg tenisera svih vremena.

Za polufinale su četiri imena još uvek u opticaju - Aleksandar Zverev i David Gofan igraju međusobni četvrtfinalni duel, a sudar će imati i Holger Rune i Tejlor Fric.

Neko od ova četiri igrača bi, ukoliko Novak prođe Menšika, bili pretposlednja prepreka do titule.

Što se tiče samog finala, i tu orbitiraju samo četiri imena, čini se, očekivano raspoređena na svojim pol-pozicijama pred samu završnicu.

Janik Siner i Danil Medvedev će se sastati u četvrtfinalu, a pobednik ovog duela će ići na boljeg iz meča Karlosa Alkaraza i Tomaša Mahača, još jednog Čeha.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)