Ko je sve potvrdio dolazak u Beograd: Osvajač US Opena, šampion Rolan Garosa, polufinalisti Vimbldona i AO...

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Skoro svakog dana dobijemo neko novo ime u rosteru za teniski turnir u Beogradu, a sada već kada se pogledaju asovi koji će se od 3. do 9. novembra okupiti u Beogradskoj areni, jasno je da se očekuje veliki spektakl.

Pre svega, veliku pažnju će privući dva bivša šampiona US Opena i Rolan Garosa, Marin Čilić i Stan Vavrinka, koji pored mladih lavova uspevao da ostanu relevantni u svetu belog sporta.

Dva klasična šljakaša, Fransisko Serundolo i Tomas Martin Ečeveri, očekuju se da unesu brzinu i argentinski žar, a tu će biti i Italijani, Flavio Koboli i Lorenco Museti koji igra sezonu života.

Museti je srpskoj publici "svež" po polufinalnom duelu sa Novakom Đokovićem na Vimbldonu i bronzanoj medalji na Olimpijskim igrama.

Ovu jaku listu dopunjuju Amerikanac Brendon Nakašima i Čeh Lirži Lehečka od kojih se očekuje da pokušaju da pomrse konce na ovom turniru iz serije 250.

Tešku artiljeriju iz ovog rostera činiće Aleks De Minor, Australijanac koji je na samom rubu svetskih Top 10, ali se baš i nađe svako malo u tom društvu. Popularni Demon je nezgodan protivnik i za one najveće, znao je i da savlada Novaka, a sada dolazi kao veliki teniski adut za beogradsku publiku.

Uz njega, naravno, spektakl je zagarantovan sa Frensisom Tijafoom i Tomijem Polom, a Amerikanac je nedavno "u svojoj kući" napravio najveći rezultat u karijeri plasmanom u polufinale US Opena.

Velika je verovatnoća da ćemo videti sve srpske tenisere na ovom takmičenju, a još neka imena iz regiona i Evrope su nešto ranije najavljivala da bi mogla da se nađu u žrebu Belgrade Opena.

U narednim danima ćemo imati verovatno još potvrda. Nema sumnje da će, ovim pravcem, Beograd privući veliku tenisku pažnju.

(Telegraf.rs)