Ko je ostao Novaku Đokoviću do titule Mastersa u Šangaju: Rus, pa komšija i prijatelj, a onda...

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Mastersa u Šangaju, a naredni meč ga na kineskoj povratničkoj turneji očekuje protiv Romana Safiulina.

Novak se do sada dva puta sastajao sa ruskim teniserom i oba puta je slavio sa po 2:0. Poslednji put su odigrali meč na šljaci Monte Karla gde je rezultat bio ubedljivih 6:1, 6:2 za samo 71 minut igre.

Safiulin pokazuje prilično dobro igru ove sezone, ušao je u Top 50 i tu će se verovatno duže zadržati ukoliko mu forma buda ostala na ovom nivou. Između ostalog, do Novaka je stigao pobedama nad Aleksandrom Bublikom i Frensisom Tijafoom, pa to već samo po sebi dovoljno govori.

Ukoliko bi Đoković i taj posao odradio na najbolji mogući način, u četvrtfinalu bi ga sačekao bolji iz duela Grigora Dimitrova, Bugarina kod kojeg je gostovao u Sofiji na egzibicionoj predstavi, ili mladi Jakub Menšik koji je jedno vreme i trenirao u Beogradu kao mlađi.

To je ono što je sigurno i izvesno, a ono što je projektovano nalazi se na polufinalnoj stepenici - tamo će se naći Tejlor Fric ili Holger Rune, koji se međusobno bore za prolaz dalje, dok se u opciji za meč polufinala još nalaze David Gofan, Markos Giron, Talon Grikspor i Aleksandar Zverev kao najveći favorit iz ovog dela žreba.

Što se tiče samog finala, za to je još uvek previše imena, a u igri su još uvek Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas...

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)