Čuveni teniser zagrmeo: "Nisam imao isti tretman kao Janik Siner kada su me pogrešno optužili za doping!"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Mnogo bure se ove teniske sezone podiglo zbog Janika Sinera i njegovog doping skandala koji se dogodio na Indijan Velsu. Isprva je delovalo da će se Italijan "provući" samo sa oduzimanjem bodova sa i novčanih sredstava sa tog turnira, ali se u čitav slučaj sada umešala Svetska anti-doping agencija (WADA).

I dok se čeka konačna odluka o slučaju najboljeg tenisera na svetu na listi u ovom momentu, javljaju se neki drugi igrači koji su prolazili kroz slične ili identične slučajeve. Jedan od njih je i Giljermo Korija, nekada treći na planeti.

Argentinac je podsetio da ga niko nije tretirao ni približno kao Sinera kada je isto tako pogrešno "otpužen" za doping.

- Nandronolon je uspeo da uđe u moj organizam kroz zaraženi vitamin. Nažalost, nisam imao isti tretman kao Siner - rekao je Korija za magazin "Klej".

Te 2001. godine on je kažnjen suspenzijom od dve godine i novčano sa 100.000 dolara. Kasnije je uspeo da dokaže da nije kriv, pa se vratio sedam meseci kasnije na teren, ali uz velike probleme.

- Doping me je ubio, bio sam u najboljoj formi, posle sam se vratio ogorčen - objasnio je Korija, kojem je najveći uspeh finale Rolan Garosa iz 2004. godine.

Foto: Tanjug / AP

Korija je koristio detektor laži, kao i mnoge druge stvari kako bi dokazao svoju nevinost.

-  Angažovao sam psihologe, išao na detektor laži, pravio genetske testove kako bih dokazao kako je doping ušao u moje telo, da nisam hteo da izvučem nikakvu korist od toga.

Stvar je otišla toliko daleko da ga je jedan italijanski novinar nazvao "Nandrolino".

Siner sa druge strane nije imao tih problema...

- Samo tražim da svi imaju isti tretman - podvukao je Korija.

(Telegraf.rs)