Epski skandal u Kini! Svet hteo da gleda Đokovića protiv njega, ali je zbog ove sudijske greške izgubio meč

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je dobio rivala u trećem kolu Šangaja gde će igrati protiv Flavija Kobolija iz Italije, koji je bio bolji od Stena Vavrinke sa 2:1 i tako je sprečio "teniski klasik" za sve fanove. Da stvari budu i gore, to je uradio uz pomoć greške sudije.

Flavio Koboli je napravio ogroman preokret u meču protiv Stena Vavrinke, izgubio je prvi set, ali je onda uspeo da se povrati i odličnom igrom u trećem dođe do pobede, ali je upravo u tom svetu viđena i epska greške glavnog arbitra na ovom meču.

Naime, Koboli je u trećem setu napravio brejk u drugom gemu, što će se ispostaviti i kao dovoljno da dođe do trijumfa, ali je taj brejk bio plod sudijske greške.

Sten Vavrinka je osvojio prvi poen u ovom gemu, kada je glavni sudija Karlos Bernardes morao da zatraši elektrolite za Flavija Kobolija. Potom je Italijan osvojio drugi poen u gemu, kada je sudija rekao da je rezultat 30:0 za Italijana.

Niko nije ni obratio pažnju, a Italija nje ovaj gem priveo u svoju korist i tako došao i do pobede u ovom meču i duela sa Novakom Đokovićem.

(Telegraf.rs)