Kritikovala Đokovića, igrala trudna na Vimbldonu, pa ostavila tenis: Igračica postala poslanica u Skupštini

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neki sportisti se nakon karijere odluče za promenu polja i interesovanja, pa je tako jedna igračica nakon teniskih terena završila u Skupštini jedne države. Jedna fina karijera završila je nešto ranije nego što su mnogi očekivali, ali Mendi Minela ima neke druge, sasvim nove planove za sebe i svoje sugrađane u Luksemburgu.

Minela je 2001. godine otpočela svoj seniorski put u belom sportu, a i pre samog nastupa na nekon VTA turniru je predstavljala svoju zemlju u FED kupu, današnjem Bili Džin King kupu.

Uspela je da se u karijeri najviše dokopa 66. pozicije svetske rang liste, kao i jedne titule na Čelendžeru, i to u komšiluku gde je slavila na Bol Openu u Hrvatskoj protiv Polone Hercog sa 6:2, 6:3.

Ono što je veoma interesantno jeste da nikada nije igrala finala ATP 250 i 500 serije, ali zato jeste iz respektabilne "hiljadarke" gde je u borbi za trofej Gštada poražena od Aliz Korne sa 6:4, 7:6.

Mendi je došla u centar pažnje kada je 2017. godine u prvom kolu Vimbldona nastupala u četvrtom mesecu trudnoće, pa niko nije ni razmišljao o njenom porazu, već o hrabrosti i posvećenosti koju je pokazala ova devojka.

Ona se tri godine pre porođaja udala za svog trenera Tima Somera koji ju je vodio do samog kraja karijere.

Sada, u 38. godini života zastupa Demokratsku partiju Luksemburga kao poslanica u tamošnjem parlamentu, a kao dama koja je rođena u Eš-suer-Alzetu, svoje mesto je zauzela u ime južnih kantona države.

Ona je za vreme korona virusa kritikovala Novaka Đokovića i ostale koji su bili organizatori turnira Adria Tura rekavši da joj nije jasno kako je moguće da se održi tako nešto bez ikakvih restrikcija.

Tada je virus posustajao i u jednom momentu se činilo da je totalno prestala epidemija.

- Niko nije zadovoljan sa njihovom odlukom, ali ne možemo ništa da uradimo. Nadam se da će nauče lekciju i da je korona ostala prisutna. Potrebne su sve mere da bi se vratili u normalan život - tada je rekla Minela.

Od značajnijih mečeva sa našim predstavnicima, ova teniserka iz Luksemburga je upravo u svojoj domovini igrala protiv Jelene Janković 2015. godine i izgubila sa 6:1, 6:4.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)