Kako sada izgleda put Đokovića do titule Šangaja: Čovek koji ga je pobedio u dva GS finala može biti sledeći!

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/Marko Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković kroz dva taj-brejka protiv Aleksa Mikelsena stigao je do trećeg kola Šangaja i posle pet godina pobedom ozvaničio povratak u kinesku priču. Za njega, zadaci su tek počeli, a sledeći bi mogao da mu vrati neke nostalgične momente iz karijere.

Već su neki nosioci poispadali na ovom Mastersu, pa je takav slučaj i u Novakovom delu. Ipak, put nije postao mnogo lakši.

Za prolaz u osminu finala igraće sa pobednikom duela Stana Vavrinke, Švajcarca koji ga je savladao u finalima US Opena i Rolan Garosa, te Flavija Kobolija iz Italije.

Ukoliko i tu rundu prošao, na narednoj stepenici bi ga čekao polufinalista US Opena, Frensis Tijafo ili nezgodni Rus Roman Safiulin.

U četvrtfinalu bi, projektovano, mogao da naiđe na devetog kosturaša Grigora Dimitrova ili Alekseja Popirina koji ga je nedavno eliminisao u Njujorku.

Ta četvrtfinalna faza bi mu mogla doneti i duele protiv Jakuba Menšika i Aleksandra Ševčenka.

U polufinalu bi mu najizvesniji protivnici bili Aleksandar Zverev ili Tejlor Fric.

Naravno, videćemo ko će od njih dvojice obaviti svoj posao ili će možda Talon Grikspor, Markos Giron, David Gofan, Jirži Lehečka ili Josuke Vatanuki da naprave iznenađenje i zauzmu mesto među četiri najbolja u Šangaju.

Sa druge stane žreba, bez pogovora, Janik Siner i Karlos Alkaraz krče svoj put i dalje su glavni kandidati da se nađu u finalu ovog turnira, da bi Novak, ukoliko gleda toliko daleko u ovom momentu, još uvek mogao preko puta sebe da vidi Italijana ili Španca.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)