Vodio bitke s Đokovićem, Nadalom i Federerom, pa postao vojnik: Sad je zbog njih žestoko odgovorio Vilanderu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Nedavno je Mats Vilander dao izjavu koja je izazvala žestoke reakcije. Umeo je komentator Eurosporta svojim komentarima da podeli tenisku javnost, ali onim što je rekao posle finala između Alkaraza i Sinera izazvao je i podsmehe mnogih.

Naime, Vilander je izjavio da se nada da Đoković, Nadal i Federer ovo ne slušaju, ali da su Siner i Alkaraz iznad njihovog nivoa kada su na svom najvišem nivou.

Mnogi su prozivali Vilandera zbog ovoga, neki čak i pitali da li je pio ili koristio nedozvoljene supstance kada je ovo izjavio.

Zanimljivo, javio se i Aleks Dolgopolov, bivši ukrajinski teniser, koji je svojevremeno igrao i sa Novakom, Rodžerom i Rafom.

On je čak bio angažovan i u vojsci Ukrajine tokom rata, a sada je istakao da je retko imao priliku da gleda tenis u poslednje vreme, ali da je pogledao hajlajtse sa meča o kojem je pričao.

- Izvini Mats, retko gledam tenis u poslednje vreme, ali slučajno sam pogledao najzanimljivije momente ovog meča i moje mišljenje je možda nebitno, ali uglavnom se ne slažemo. Velika trojka je imala mnogo veći nivo razumevanja visina, promena tempa i uglova. U dobrom danu nikad ne bih izabrao sadašnje zvezde - istakao je Dolgopolov.

(Telegraf.rs)