Novak danas ispunjava san mladog Amerikanca: Đoković u Šangaju protiv momka koji je podizao pehar Vimbldona

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Put za Novaka Đokovića u Šangaju kreće u subotu i Amerikanca Aleksa Mikelsena, koji je u prvoj rundi bio bolji od Junčaoketea Bua, polufinaliste turnira u Pekingu.

Jasno je da je Nole ogroman favorit, ali trenutno 43. na listi sve samo ne rival kog možete da potcenite. Posebno jer je u velikom usponu nakon što se prošle godine domogao sto.

Teniser koji je prošle godine bio i na Next Generation turniru na kraju godine, koji je osvojio srpski igrač Hamad Međedović, tokom aktuelne sezone je igrao u finalima Njuporta i Vinson Sejlema i tako sebi trasirao put ka najboljih pedeset na planeti.

Momak kog je majka usmerila ka tenisu, iako mu se i otac bavio istim na koledžu, je injekciju samopouzdanja da gura u ovom sportu dobio kada je u dublu osvojio juniorski Vimbldon sa Sebastijanom Groznim 2022. godine. Od tada je u konstantnom usponu i svoj omiljeni pehar je mogao da ponese kući, pa bilo to i u mlađim kategorijama.

Za sebe kaže da najviše voli bekhend, a interesantno je i to što mu je Gael Monfis omiljeni teniser, što garantuje dozu egzibicije u njegovoj igri. Pa, ipak, za Mikelsena postoji samo jedan GOAT.

- Voleo bih da igram protiv Novaka jer je on najbolji ikada. Ne bih ga pobedio verovatno, ali bi to bilo sjajno iskustvo - govorio je prošle godine Aleks pred Next Generation turnir.

Sada mu se san i ispunjava i videćemo može li da pruži dostojan otpor našem Noletu.

(Telegraf.rs)