Još jedan ples Novaka i Rafe? Sve što ne znate o turniru Šest kraljeva, od miliona će vam se zavrteti u glavi!

M. B.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Tanjug/AP/Andy Wong

Tiho se početkom godine pročula ideja da Saudijska Arabija sprema teniski spektakl kakav se ne pamti. Pominjala su se imena Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Karlosa Alkaraza... A, onda kada je prošla velika sezonska bura, potvrđeno je da će baš pomenuta trojica uz Danila Medvedeva, Janik Siner i Holgera Runea biti učesnici turnira Šest kraljeva.

Šta je turnira Šest kraljeva?

Radi se o egzibiciji koja će se od 16. do 19. oktobra odigrati u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.Igraće se po sistemu eliminacije, pa će dva tenisera ići direktno u polufinale, dok će se četiri igrača boriti za to mesto i megdan sa ovom dvojicom.

Kako informacije za sada govore, Novak i Nadal su ti koji će ići direktno u narednu rundu. Đoković će igrati protiv pobednika duela Medvedeva i Sinera, a Rafa će se suočiti sa boljim iz meča Alkaraza i Runea.

To znači da ćemo 16. oktobra gledati susrete Medvedeva i Sinera, te Runea i Alkaraza.

Dan kasnije će Đoković sa pobednikom ukrstiti rekete, ali i Nadal sa Dancem ili Špancem.

Potom sledi dan odmora, da bi se 19. oktobra igralo za treće mesto, a onda i za titulu

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Milionske premije u Arabiji

Nema sumnje da se teniserima isplati da budu deo ovog spektakla, jer se radi o milionskim premijama samo za pojavljivanje.Naime, svaki od igrača će sa učešće dobiti po milion i po dolara, dok će pobednik zaraditi neverovatnih šest miliona dolara!

Radi poređenja, Siner je za minulo krunisanje na US Openu dobio skoro duplo manje.

Raspored turnira i kako se ovaj turnir ubacio u prebukiranu sezonu?

Šest kraljeva se održava tačno posle Mastersa u Šangaju koji se završava 13. oktobra, a biće prethodnica Mastersu u Parizu.

Igraće se u istoj nedelji u kojoj počinje dvoransko takmičenje po Evropi.

Dosta se pričalo o velikom broju turnira i nezgodnom rasporedu, a kako stvari stoje, Alkaraz i Siner su se povukli sa turnira u Bazelu i Beču iz serije 500 koji počinju 21. oktobra.

FOTO: Tanjug / AP

Reakcije drugih tenisera su pomešane

Nakon reklamnog spota koji je objavljen od strane turnira Šest kraljeva, mnogi teniseri koji ne uzimaju učešće su se javili i prokomentarisali ovu novinu u svetu belog sporta.

Liam Broudi, britanski igrač koji rekao da je spot prva klasa, verovatno i najbolji koji je video ikada u svom sportu. Čak je i naveo da bi voleo da vidi film baziran na ovim kadrovima.

Na to se nadovezao Endi Mari koji je imao oprečni komentar.

- Osim što to nije film i nećeš ga gledati jer se radi o teniskoj egzibiciji za koju niko ne mari.

Korentan Mute, francuski teniser je rekao da je samo triler za ovaj događaj "verovatno skuplji od svih premija koje je zaradio ove godine".

I sam Nadal je, na kraju, istakao zadovoljstvo zbog ovog turnira.

- Kao što su teniseri neki već uradili, veoma sam uzbuđen zato što ću prvi put igrati u Rijadu - zaključio je Nadal.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.

(Telegraf.rs)