Alkaraz srušio jednog Rusa, pa zakazao spektakl sa drugim i skočio na ATP listi: Evo šta to znači za Đokovića

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Turnir u Pekingu ulazi u samu završnicu, pa smo tako u prepodnevnim časovima saznali i prvi polufinalni par. Karlos Alkaraz i Danil Medvedev prebrodili su svoje četvrtfinalne mečeve i nastavili put ka peharu.

Španac je za sat i 37 minuta izbacio Karena Hačanova sa 2-0 (7:5, 6:2) i osim prolaska među četiri u glavnom gradu Kine, uspeo i da se vrati na drugo mesto ATP liste.

Imaće mladi teniser makar 5 bodova više od Aleksandra Zvereva pred naredni presek u ponedeljak, dok će naš Novak Đoković ostati četvrti.

Držao se 27. na listi u prvom setu, izgubio pa vratio gem u prvoj polovini ovog dela meča, ali je u jedanaestom gemu opet poklekao posle velikih naleta Karlitosa. Drugi set je završen u laganom ritmu sa dva oduzeta servisa.

U drugom četvrtfinalu Medvedev je počistio Flavija Kobolija sa 2-0 (6:2, 6:4) i sebe približio plasmanu na Završni masters u Torinu, za koji se srpski as takođe bori, iako najboljem teniseru u istoriji to nije primarni cilj.

Medo sada ima 4.630 bodova u ovoj godini i nadomak je odlaska u Torino. Nole je trenutno deveti sa 3.270 i sa dobrim rezultatom u Šangaju ili kasnije u Parizu verovatno bi upao među osam.

(Telegraf.rs)