Tara i Stefan nikad nisu dobili batine od Novaka i Jelene, a zabranjene su im ove 3 stvari koje deca obožavaju

D. U.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, nedavno je pričao kako pokušava da sačuva decu od uticaja modernih tehnologija, te i dalje on i supruga Jelena odolevaju da im dozvole da imaju mobilne telefone.

Nole i Jelena se trude da decu vaspitaju po svojim pravilima, koja su možda drugačija od uobičajenih, a odluka oko mobilnih telefona izazvala je mnoge pozitivne komentare.

Ali, to nisu i jedine situacije gde Stefan i Tara moraju da se pridržavaju određenih pravila.

Takođe imaju i poseban režim ishrane, koji je baziran na biljnoj ishrani, bez mesa i slatkiša.

Ali, to nije sve kada je u pitanju spisak zabranjenih stvari za Novakove naslednike, a da ih druga deca obožavaju.

Naime, Stefanu i Tari je zabranjeno da na rođendanima gase svećice, što je jedna od omiljenih zabava mališana na rođendanima.

Zanimljivo je da je Jelena svojevremeno posle obilaženja manastira na Kosovu i Metohiji na Instagramu imala emotivnu objavu u kojoj je rekla da svojoj deci ubuduće neće dozvoljavati gašenje svećica na rođendanskim tortama.

- Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i pokojne, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona gori da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj - napisala je tada Jelena.

Ono gde bi sigurno mnoga deca želela da su u drugačijoj ulozi u odnosu na Taru i Stefana jeste vaspitavanje uz fizičko kažnjavanje u vidu batina.

Jelena je svojevremeno pričala o tome na jednom panelu na kojem je gostovala, gde je istakla i da Stefana i Taru odgajaju bez batina, i veruje da bi takvo odgajanje dece moglo da promeni svet u budućnosti.

- Moja deca su prva generacija dece u našoj porodici koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baka i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti.

(Telegraf.rs)