Mlada srpska teniserka osvojila turnir u Kuršumlijskoj banji: Sledi "napad" i borba za najboljih 100 na svetu

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: TC Novak

Srpska teniserka Lola Radivojević osvojila je treći turnir iz čelendžer serije u poslednja četiri meseca, i to, ITF 75k turnir u Kuršumlijskoj Banji, gde je u polufinalu i finalu slavila istog dana. U borbi za trofej, nadigrala je Georgijanu Serban, koja predstavlja Kipar, u dva seta - 6:2, 7:6 (7).

Ovaj uspeh doneće Loli rekordni plasman na WTA listi, gde će od ponedeljka biti rangirana kao 185. igračica sveta. To je značajan napredak u odnosu na njen dosadašnji najbolji rezultat, koji je ostvarila ove nedelje kada je bila na 229. poziciji. Radivojevićeva je sada druga najbolje rangirana srpska teniserka, odmah iza Olge Danilović, koja je na pragu ulaska među sto najboljih na svetu.

Lolin napredak na rang listi je impresivan, s obzirom na to da je početkom aprila zauzimala 373. mesto, a sada se nalazi u poziciji da u januaru naredne godine igra kvalifikacije za prvi grend slem sezone, Australijan open. Pored toga, do kraja 2024. godine ima šansu da dodatno poboljša svoj plasman.

Uz tri osvojena turnira u Kuršumlijskoj Banji, Radivojevićeva je u poslednjih nekoliko meseci igrala još tri finala čelendžera, čime je dokazala da je spremna za naredni korak – prelazak na WTA tur i borbu ka ulasku među sto najboljih igračica sveta.

(Telegraf.rs)