Siner posle novih optužbi za doping: "Prošli put se završilo pozitivno po mene..."

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Uspešno je Janik Siner prebrodio drugu prepreku na ATP turniru iz kategorije 500 u Pekingu i posle preokreta izbacio Romana Safiulina sa 3:6, 6:2, 6:3. Tako je zakazao okršaj za polufinale sa Jiržijem Lehečkom, ali je imao prečih problema.

Svetska antidoping agencija (WADA) je tokom duela obelodanila da je uputila žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) povodom oslabađajuće "presude" u slučaju italijanskog tenisera, a sve zbog dva pozitivna rezultata na zabranjenu supstancu nakon testiranja za Masters u Indijan Velsu ove godine.

WADA će tražiti suspenziju tenisera na dve godina, a Siner ističe da je razočaran takvim raspletom.

- Ne možemo da kontrolišemo sve, zar ne? Jasno je da sam vrlo razočaran i takođe iznenađen tom žalbom, da budem iskren, jer smo imali tri saslušanja – i sva tri saslušanja završila su se vrlo pozitivno za mene. Znate, nisam to očekivao. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično, tako da… Uvek govorimo o istoj stvari. Možda samo žele da se uvere da je sve na svom mestu. Jesam iznenađen. tom žalbom.

Potom je istakao da je tokom meča razmišljao o svemu što se dešava.

- Probao sam da mentalno ostanem u igri, što je danas bilo veoma teško, posebno u danima kao što je ovaj, kada se nisam osećao da sam baš na 100 posto. Zato mi mnogo znači to što sam pronašao način da pobedim - rekao je Janik Siner.

(Telegraf.rs)