Svetska antidoping agencija "tužila" Janika Sinera, traže suspenziju od 2 godine!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saga oko slučaja Janika Sinera se još uvek nije smirila, pa je tako Svetska antidoping agencija (WADA) uložila žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) jer smatra da Italijan nije nevin.

U saopštenju WADA ističe da je iskaz "bez krivice ili nepažnja" netačan u prvobitnom izveštaju i da je prvi teniser sveta kriv.

- Svetska antidoping agencija (WADA) potvrđuje da je 26. septembra podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera, koji je od strane nezavisnog suda Međunarodne agencije za integritet u tenisu (ITIA) proglašen za osobu koja nije kriva ni nepažljiva, nakon što je dva puta testiran pozitivno na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024.

WADA smatra da zaključak o „bez krivice ili nepažnji“ nije bio ispravan prema važećim pravilima. WADA traži period neodobravanja od jedne do dve godine. WADA ne traži diskvalifikaciju bilo kakvih rezultata, osim onih koji su već doneseni od strane prvostepenog suda.

S obzirom na to da je ova stvar sada na čekanju pred CAS-om, WADA neće davati nikakve dodatne komentare u ovom trenutku - stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu WADA.

Siner je usled dva pozitivna rezultata na supstancu kolstebol tokom turnira u Indijan Velsu kažnjen samo oduzimanjem bodova osvojenim na tom konkretnom takmičenju, iako mnogi smatraju da je odluka previše blaga. On je navedenu supstancu navodno u organizam slučajno.

(Telegraf.rs)