Medvedev pričao o Sineru i Alkarazu, pa otkrio kakav odnos ima sa rivalima: "Nismo najbolji prijatelji..."

S. J.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Tanjug / AP

Sezona se polako bliži kraju, a među teniserima koji još uvek traže svoju prvu titulu ove godine nalazi se i Danil Medvedev, koji u 2024. još nije uspeo da podigne pehar. Za tenisere je preostalo tek nekoliko prilika da osvoje trofej pre nego što se spusti zavesa na ovu sezonu.

Ruski teniser je već stigao do dva finala, ali nije uspeo da ih kapitalizuje. Na Australijan openu poražen je od Janika Sinera, dok je u finalu Indijan Velsa stao na korak do trofeja nakon poraza od Karlosa Alkaraza. Ipak, Medvedev i ove nedelje učestvuje na ATP 500 turniru u Pekingu, gde ga očekuju novi izazovi.

Tokom konferencije za medije, bivši svetski broj jedan osvrnuo se na mogući duel sa Alkarazom u polufinalu, ali i na svoje šanse na turniru. Takođe, dotakao se i Janika Sinera, s kojim bi mogao da ukrsti rekete.

- Cilj mi je da pobedim na svakom turniru na kojem nastupam. Da bih to ostvario, moram da pružim maksimum od prvog do poslednjeg meča. Neće biti lako, ali to je jedini način. Što se tiče žreba, kad god su Siner i Alkaraz u igri, znate da neće biti lako. Niste drugi nosilac, pa u polufinalu morate biti spremni za jednog od njih, ako dođete do te faze. Plan mi je da postepeno podižem nivo igre i nadam se da ću uspeti da prikažem dobar tenis - rekao je Medvedev.

Što se tiče potencijalnog meča sa Alkarazom, Medvedev je svestan težine tog zadatka: „Obojica dolazimo sa Lejver kupa, pa moramo prvo da prođemo početne mečeve. Džet leg i kratka priprema svakako otežavaju situaciju. Obično imate više vremena za pripremu. Igrati protiv Alkaraza nije lako, posebno kad je u formi. Video sam ga tokom Lejver kupa i igrao je stvarno dobro. Moraćemo da ga stavimo pod pritisak.“

Foto: Tanjug / AP

U prvom kolu turnira u Pekingu, Medvedev će se sastati sa Gaelom Monfisom, a o tom duelu kaže: „Svake godine se stvari menjaju. Poslednji put smo igrali u Indijan Velsu, što je specifičan teren – spor i težak za igru. Pre toga smo se sreli u Roterdamu 2019. godine, što je bilo prilično davno. Biće zanimljivo suočiti se sa Gaelom.“

Medvedev se osvrnuo i na svoje loše partije na Lejver kupu, gde nije osvojio nijedan poen: „Iskreno, bilo je to lepo iskustvo. Znam da sam bio jedini u timu koji nije osvojio poen, dok su svi ostali uzeli bar jedan. Ali to je u redu, zato i jeste timsko takmičenje. Moj tim je pobedio i to je najvažnije.“

Na pitanje o svom odnosu sa rivalima, Medvedev je bio iskren: „Ponekad na konferencijama za štampu izgovorimo neke stvari koje možda ne bismo trebali. Nismo najbolji prijatelji, to je činjenica, ali imamo međusobno poštovanje. Ovde smo da se podržavamo 100%. Ponekad društvene mreže preuveličaju stvari, kao što je to bio slučaj sa mnom, Sašom i Stefanosom. Bilo je nesuglasica, ali na kraju zaboravimo na to i nastavimo dalje. Ovde se podržavamo više nego ikad, što je pomalo smešno,“ rekao je Rus.

Medvedev se osvrnuo i na saradnju sa trenerima, priznajući da je teško opisati šta tačno traži u novom treneru...

- Sa Žilom radim već pet ili šest godina, a poznajem ga duže od decenije. Volim da sarađujem s njim jer je ključna stvar međusobno razumevanje i poštovanje. Nedavno sam uključio i Žila Simona, kako bih naučio nešto novo. Smatram da se ponekad lako dekoncentrišem tokom mečeva. Iskreno, u poslednje vreme je bilo dobre energije i pokušao sam da sledim savete koje sam dobio, ali jednostavno nije uspelo - podvukao je Medvedev.

(Telegraf.rs)