Lola Radivojević na pragu svetskih Top 200: Slomila "srpsku Francuskinju", tri koraka do elite belog sporta

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Srpska teniserka Lola Radivojević ostvarila je rekord karijere tako što je došla do 220. pozicije VTA liste i četvrtfinala ITF turnira u Kuršumlijskoj banji.

Naša zemlja je ostala samo sa Olgom Danilović u Top 200, a ukoliko osvoji takmičenje na jugu Srbije, 19-godišnja Lola bi mogla da joj se pridruži.

Dugo se već čeka njen proboj, talenat je neupitan, a sada bi mogla i da krene u smeru u kojem je većina teniskih stručnjaka vidi.

Do četvrtfinala je došla pobedom protiv Selene Janićijević, devojke srpskih korena koja igra pod zastavom Francuske. Sada 155. teniserka sveta je pala sa 6:4, 7:5, tako da je Radivojevićeva iz pozicije autsajdera uspela da slavi u dva seta.

Sada je očekuje srpski derbi sa Ninom Stojanović koja je u misiji da se posle operacije i povrede vrati na pravi put i u Top 100, klasu gde je već jednom bila pre par godina.

Dakle, tri koraka su potrebna Loli da se dokopa prvi put u karijeri mesta u prvih 200 na svetu!

Ukoliko bi osvojila turnir u Kuršumlijskoj banji, došla bi na deobu 182. pozicije VTA liste.

Naravno, biće teško da se ostvari tako nešto, a prepreke bi bile već pomenuta Stojanovićeva, zatim Dalia Jakupović ili pobednica meča Pane Udvardi (135. na svetu) i Line Đorđerske, a projektovano bi išla u finale protiv Nemice Ele Sidel koja je ostala najviše rangirana teniserka u drugom delu žreba.

(Telegraf.rs)