Nekada najbolja teniserka Srbije se vraća u ritam: Četvrtfinale Kuršumlijske banje i već je nadomak Top 500

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Nina Stojanović plasirala se u četvrtfinale ITF turnira u Kuršumlijskoj banji savladavši Luku Udvardi iz Mađarske 6:3, 3:6, 6:2, pa se može zaključiti da oporavak i povratak na pravi put odvija pravim pravcem.

Nina je u jednom momentu svoje karijere bila prva teniserka Srbije, zauzimala je 81. poziciju svetske rang liste, a nakon operacije kuka i povrede ruke je morala da napravi ogromnu pauzu.

Sada je ponovo na terenu, povezala je nekoliko lepih pobeda, a poslednju je ostvarila za dva sata igre protiv Mađarke.

Ovaj niz u Kuršumlijskoj banji gura je ubrzano napred, pa će sa novim saldom da bude na deobi 572. pozicije. Ipak, ona sigurno ne želi da se zaustavi tu i naredna protivnica u četvrtfinalu turnira biće joj bolja iz duela Lole Radivojević i Selene Janićijević.

Ukoliko bi osvojila ovaj ITF turnir, došla bi do deobe 425. mesta na VTA listi. Malo po malo, povratak se ostvaruje i bitno je da se ovaj ritam održi.

Nina je u svojoj karijeri igrala u glavnom žrebu svakog Grend slema, a u Australiji je stigla i do druge runde.

Knjiga LEGENDA o Novaku Đokoviću je od 3. septembra zvanično u prodaji na kioscima Samo sekund i Moj Kiosk, a radi se o prvoj knjizi o najvećem svih vremena koja je napisana od jednog strane jednog Srbina.