Prima injekcije na 15 dana kako bi preživeo, sada je rekao ključnu razliku između Đokovića i Alkaraza

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Francuski teniser Aleksandre Miler jedan je u nizu ATP igrača koji su u poslednje vreme javno odali poštovanje Novaku Đokoviću za karijeru koju ima!

Tokom intervjua za "We Love Tennis", Miler je govorio o razlici između Novaka i Karlosa Alkaraza i tom prolikom je rekao:

- Imao sam priliku da se suočim s Novakom. Istina je da nikada nisam imao takav osećaj na teniskom terenu. Bilo je potpuno gušenje. Taj momak ti ne ostavlja ništa, ni mrvicu, strašno je. Igrao sam sa Karlosom Alkarazom na Vimbldonu, bilo je skoro opušteno, Karlos ti malo dozvoljava da dišeš, dok Novak te uvek guši - poručio je Miler.

Inače, Francuz je poznat po tome što boluje od Kronove bolesti koja mu i te kako smeta kada je u pitanju bavljenje tenisom.

- Moram sebi da dam injekciju svake dve nedelje, celog života. Tako da to nije tako lako, ali pokušavam da se izborim. Ponekad se osećam prilično loše - rekao je Miler svojevremeno za sajt ATP-a.

Takođe, istakao je da mu je lekar savetovao da batali sportsku karijeru. Ipak, nije ga poslušao i ponovo je počeo da trenira posle pauze od skoro dva meseca.

- Nije bilo lako jer mi je doktor rekao da ako želim da budem u dobroj formi, moram da prekinem tenis i sport uopšte. Kada si profesionalni teniser, treniraš svaki dan, tako da veoma je teško. Morao sam to da zaustavim. Prestao sam da treniram možda dva meseca, uzimao sam dosta kortizona. To je proces sa ovom bolešću. Tako da sada pokušavam da upravljam time - dodao je.

(Telegraf.rs)