"Ukinite 15, 30, 40 i dajte imena i brojeve na dres": Legenda želi da menja pravila tenisa

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od najvećih u svetu tenisa, Amerikanka Bili Džin King, dala je jednu zanimljivu tvrdnju kako bi beli sport trebalo da se promeni i izgleda u skorijoj budućnosti!

Iako ima 80 godina, a karijeru je završila još 1990. godine, Amerikanka je i te kako aktivna u svetu tenisa i pokušava da pomogne kako bi isti postao još zanimljiviji.

- Ne mogu da podnesem sistem bodovanja. Mislim da je teško privući nove ljude u sport, posebno mlade. Trebalo bi da se oslobodimo 15, 30, 40. Trebalo bi da imamo 1, 2, 3, 4. Ako moraš da pobediš sa dva, onda na tri igraju se dva poena zaredom ili nešto slično, ali se oslobodimo 15, 30, 40 - rekal je Bili Džin i dodala:

- Svaki igrač bi trebalo da ima svoje ime i broj. Zašto? Moramo da promovišemo naše igrače kao što to rade u svim drugim sportovima. Pogledajte košarku, fudbal, bejzbol - svi imaju svoje ime i broj.

Zatim, istakla je da želi da mupkarci i žene igraju isti broj setova.

- Definitivno želim dva od tri seta. Ili moramo da igramo istu količinu, i muškarci i žene. Zato što nas plaćaju za medijski sadržaj, a žene uvek budu zapostavljene zbog tog sadržaja.

Kingova je tokom karijere osvojila 129 turnira, 12 Grend slemova u singlu i još 18 u dublu.

(Telegraf.rs)