Janik Siner oslobođen svih optužbi za doping aferu!

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Svetska antidoping agencija (WADA), nije uložila žalbu na presudu Suda za sportsku arbitražu u Lozani, u slučaju presude Janiku Sineru zbog doping afere!

Samim tim, Siner je oslobođen svih optužbi za doping skandal.

Podsećanja radi, Italijan je u dva navrata bio pozitivan na doping testu, i to na zabranjenu supstancu klosterol, ali su mu suspenzije odmah ukidane.

Uspeo je Siner potom i da osvoji US Open, ali morao je da strepi neko vreme, s obzirom na to da su WADA, ali i Italijanska antidoping agencija, mogle da ulože žalbu na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA).

Ipak, na kraju ni jedna, a ni druga pomenuta organizacija to nisu uradile, što je potvrđeno i italijanskom listu "Korijere dela Sera".

Samim tim, to znači da će u Sinerovom vlasništvu ostati titule koje je osvojio na US Openu i Majamiju, uz poene za polufinala Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinala Madrida polufinala Rolan Garosa i druge.

Da je odluka pomenutih organizacija bila suprotna, suspenzija za Sinera bi važila od trenutka kada je kontaminacija utvrđena, odnosno, od Indijan Velsa, te bi mu svi rezultati nakon toga bili oduzeti.

(Telegraf.rs)