Beograd ponovo domaćin jednog teniskog turnira: Ovog puta se igra na istorijskom mestu koje pamte svi Srbi!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Preuzeće od Španije

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Odlične vesti stižu po Beograd, ali i celu Srbiju, pošto će naša zemlja ponovo imati teniski turnir u prestonici! Ovoga puta umesto Serbia Opena, turnir će biti održan u zatvorenom, odnosno u Beogradskoj areni od 3. do 9. novembra!

Naime, Serbia open je održan 2022. godine, dok je prošle sezone turnir morao da bude prebačen u Banjaluku, dok se za ovu godinu otkazalo sve.

Međutim, pravo niotkuda stiže vest da će Beograd ponovo biti domaćin jednog teniskog turnira, pošto će od 3. do 9. novembra u Beogradskoj areni, u zatvorenom prostoru. Ovo će biti prvi put da Srbija gleda tenis na mestu, gde je osvojila Dejvis kup protiv Francuske 2010. godine, dok je igrano i finale tri godine kasnije.

Ovo je potvrdio i sam Đorđe Đoković, direktor Beograd opena.

- Zahvalni smo što smo dobili šansu da organizujemo još jedan turnir iz serije 250, ovoga puta na tvrdoj podlozi. Beograd je imao uspešnu istoriju u turnirima na tvrdoj podlozi, jer su ovde pre mnogo godina odigrani neki od najuzbuljivijih i najboljih mečeva, kao i finala Dejvis kupa. Uzbuđeni smo što možemo da nastavimo ovu tradiciju i pokušamo da sve učinimo još uzbudljivijim i boljim, ovoga puta sa ATP turnirom.

Inače, ovaj turnir je trebalo da bude održan u Hihonu, ali je premešten zbog nepredviđenih operativnih pitanja.

Trenutno je zamišljeno da se turnir u Beogradu održi ove, ali i sledeće godine.

(Telegraf.rs)