ATP hitno promenio pravilo nakon velikog skandala i haosa koji su potom izazvali teniseri

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Reakcija svih ostalih tenisera urodila je plodom na kraju

Printskrin: X/@TennisTV

Čelnici ATP-a odlučili su da hitno promene pravilo zbog velikog skandala koji se dogodio na startu mastersa u Sinsinatiju, tokom meča između Tejlora Frica i Brendona Nakašime!

Fric je poražen u tom meču i bio je žestoko oštećen tokom drugog seta. Pokazao nezadovoljstvo kada mu sudija nije dodelio poen koji je zaslužio zbog tehničkog problema, a nakon kritike sa društvenih mreža, ATP je odlučio da spreči slične greške u budućnosti.

- ATP promena: Nakon tehničkih problema sa Live ELC u Montrealu i Sinsinatiju, sproveli smo detaljnu reviziju naših protokola. U budućnosti, ako Revizor utvrdi da je lopta bila van ranije tokom poena (ali nije registrovana od strane sistema), ta odluka će ostati.

Podsetimo, kada je Nakašima poslao lopticu van terena, automatski sistem nije reagovao, a razmena se nastavila. Sudija je potom naredio "stop, stop" i zaustavio meč. Kontaktirao je "Hawkeye" službu za objašnjenje, dok je Fric protestovao zbog toga što se poen ponovio, iako je lopta njegovog protivnika bila van terena.

Fric je tvrdio da bi sistem automatski trebalo da odluči o poenu, a ne da se čeka da on sam zaustavi igru. Sudija je odgovorio da bi situacija bila drugačija da je Fric odmah zaustavio razmenu, ali je Amerikanac insistirao da to nije bitno kada se koristi elektronsko praćenje.

Inače, zbog dešavanja na terenu, bes i revolt su izrazili mnogi teniseri - uključujući Danila Medvedeva i Denisa Šapovalova.

(Telegraf.rs)