Federer otkrio svoj omiljeni meč svih vremena: "Kad sam pao na kolena, počeo sam da plačem..."

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo je to pre 23 godine...

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji švajcarski Rodžer Federer otkrio je da mu je meč protiv Pita Samprasa na Vimbldonu 2001. godine "omiljeni svih vremena."

Federer je tada ima 19 godina i naleteo je na Samprasa kog je pobedio u pet setova sa 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5. Podsetimo, Sampras je tada došao kao pobednik sedam od svojih osam poslednjih Vimbldona.

- Ne znam datum, sam po sebi - nije ukorenjen u mom mozgu - ali taj meč protiv Samprasa je moj omiljeni meč svih vremena - rekao je Švajcarac za "Vogue" i dodao:

- Taj meč je imao sve: on je bio moj heroj u to vreme, a ovo mi je bio i prvi i jedini put da igram protiv Samprasa. Bio je to prvi put da sam igrao na centralnom terenu Vimbldona, i to se pretvorilo u pet setova.

Nastavio je Federr da se priseća tog meča.

- Toliko se toga dešavalo u mojoj glavi, bile su to stvari iz bajke. I ne znam da li je ovo bio prvi ili drugi put u mojoj karijeri da sam plakao posle pobede. Plakao sam kada sam pobedio Amerikance sa 3:1 u Dejvis kupu u Bazelu, svom rodnom gradu, i mogao sam da pomognem timu sa tri boda da ga osvoji, ali ne sećam se da li je to bilo ranije ili posle — ali kada sam pao na kolena nakon mog povratka iz forhenda protiv Samprasa i sav taj pritisak je jednostavno nestao, počeo sam da plačem.

(Telegraf.rs)