Slavi Novak zlato, a ostali "kneževi" mu rade o glavi: Đoković bi pred US Open mogao da ispadne iz Top 3!

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odmor mu je bio veoma potreban, a i čini se da ovo odavno nije bitno...

Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Nema šta Novak Đoković nije osvojio. Sa olimpijskim zlato, sve je kompletirano i sada može da se jedino nastavi put ka što većem broju Grend slemova. Ipak, teniski analitičari su pred US Open konstatovali da bi u jednom scenariju najbolji svih vremena mogao da završi i na četvrtom mestu ATP liste za samo dve nedelje. Sve zavisi od rezultata u Sinsinatiju!

Naravno, kao što je bilo očekivano, Novak je odlučio da se posle trijumfalnih dana u Parizu odmori, da napuni baterije za poslednji Grend slem u sezoni, ali to je odmah ispostavilo reakciju na ATP listu na kojoj je izgubio 1000 bodova.

Đoković je prošle sezone savladao Karlosa Alkaraza i uzeo titulu na tom turniru, pa izostanak pravi veliku bodovnu štetu.

Sa druge strane, svi ostali članovi Top 10, izuzevši povređenog Aleksa De Minora, sakupili su se u Sinsinatiju da se pripreme za US Open.

No, najveći plen iz ovoga bi mogli da uzmu Alkaraz i Aleksandar Zverev koji bi u jednoj kombinatorici mogli da preteknu Novaka.

Špancu to neće biti teško, jer bi sa još dve pobede mogao da obezbedi drugu poziciju i preskok preko Đokovića.

Sa druge strane, Zverev bi mogao da gurne Srbina na četvrtu poziciju samo ukoliko bude osvojio ovaj Masters.

Ne bi trebalo da se zaboravi da Janik Siner, trenutno prvi na svetu, dolazi na ovo takmičenje bez bodovnih zaliha, pa mu svako napredovanje znači i novi zamah na vrhu.

Zaključno, sasvim je očekivano da će Alkaraz posle ovog turnira koji je počeo prestići Noleta, dok će Saša morati da napravi veliki iskorak ukoliko misli da dođe do trećeg mesta.

(Telegraf.rs)