Maltretirao Đokovića na treningu, sada napravio uspeh karijere: "Devojka ne putuje sa mnom i ja odmah pobedim"

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva noć za Popirina

Printskrin: Instagram/amypederick

Australijski teniser Aleksej Popirin ostvario je svoj najveći uspeh u karijeri, pošto je pobedom protiv Andreja Rubljova (6:2, 6:4) osvojio Masters u montrealu!

Popirin je tako postao prvi Australijanac još od Lejtona Hjuita, i onog Indijan velsa 2003. godine, koji je osvojio neki Masters, a nedugo nakon velikog trijumfa stigao je i malod a se našali:

- Ne samo ja, već moja porodica, moja devojka, moj tim, svi oko mene. Oni su žrtvovali ceo svoj život za mene i da ja osvojim ovo za njih je prosto neverovatno. Ovo je jedna od retkih nedelja kada moja devojka ne putuje sa mnom i ja pobedim na turniru. Nadam se da će sada doći u Njujork - poručio je Popirin.

Inače, on je od 2019. u vezi sa Emi Pendrik koja studira za psihoterapeuta.

Poznat je Popirin i po tome što je svojevremeno maltretirao Novaka Đokovića na treningu, pa je Srbin morao da ga "prevaspitava."

Aleksej je Novaku bio sparing parnter na jednom treningu u Parizu koji je više ličio na žestok meč. Telegraf je tada bio na treningu, a Novak je u jednom renutku morao da prevaspitava Popirina koji se poprilično "naložio."

- Novaka to, isprva, nije preterano tangiralo – jer se trudio da vodi računa o svom ritmu udaranja, vodeći dosta računa o postavljanju pri udarcima bližim osnovnoj liniji. Ali, kada je Aleks nastavio „po istom sistemu“, došao je momenat za malo „prevaspitavanja“. Koristivši snagu njegovih udaraca, srpski as je potiskivao mladog izazivača i dubokim loptama ga iznurivao sve više i više – do te mere da je Popirin morao da napravi pauzu mnogo ranije nego što je to inače slučaj. "Da li si OK", upitao je Novak mlađanog Alekseja, koji se bukvalno ustremio ka klupi da se odmori - javio je tada naš izveštač sa lica mesta.

(Telegraf.rs)