Nadal zaledio navijače pred Pariz! Bacio se na šljaku u švedskom gradiću, pa morao da traži medicinski tajmaut

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju je uspeo da nastavi meč protiv Kamerona Norija i da slavi

Foto: X / Printscreen / edgeAIofficial

Pomalo čudno su svi dočekali odluku Rafaela Nadala da propusti ovogodišnji Vimbldon i da zaigra ni manje ni više nego na turniru u švedskom gradiću Boštad na jugozapadu ove skandinavske zemlje.

Pregurao je Rafa prvo kolo i prepreku u vidu domaćeg tenisera Borga, da bi već na drugoj prepreci imao daleko ozbiljnijeg rivala - Kamerona Norija.

Bio je jako dobar Britanac na travnatoj podlozi, koja mu je inače i omiljena, ali je ipak Nadal pokazao zašto je kraj šljake i slavio je pobedu rezultatom 2:0 (6:4, 6:4), pa će mu naredni rival biti Marijano Navone iz Argentine u četvrtfinalu.

Međutim, zaledio je na trenutak i ne samo na trenutak, već nekoliko minuta Rafael Nadal danas svoje navijače.

Tokom jednog poena, on se bacio po lopticu na šljaku i ostao da leži na podlozi, da bi posle toga zatražio i medicinski tajmaut.

Uplašili su se svi da se Rafa možda ponovo povredio i doveo Olimpijske igre na kojima je toliko želeo da nastupi u Parizu pod znak pitanja, ali je stegao zube i nastavio meč, a kasnije i slavio.

Po igri, deluje da je Nadal baš naoštren za ono što sledi i ostaje da se vidi koliko dugo može da igra na visokom nivou.

(Telegraf.rs)