Nadal se vratio na teren i odmah pokazao moć: Ovo je pretnja za Novaka i sve ostale na Olimpijskim igrama!

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma ubedljivo

Foto: NICLAS JÖNSSON / Bildbyran Photo Agency / Profimedia

Iako je tek završen Vimbldon, u Švedskoj je počeo turnir u Baštadu, gde su se u dublovima na terenu našli Rafael Nadal i Kasper Rud koji su bili ubedljivi u prvom kolu protiv Gvida Andreocija i Migel Anhel Rejes-Varela sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Rafael Nadal nije igrao na Vimbldonu, nije želeo da napreže koleno, jer mu je cilj da nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu, zbog čega je odlučio da formu brusi u Baštadu.

Reklo bi se da za dublove nije mogao da ima boljeg partnera, pošto je i Kasper Rud specijalista za šljaku.

Prvi set su veoma lako dobili, praktično protivnicima nisu dopustili nikakvu šansu da ih ugroze, a sve im je išlo od ruke. Odmah su napravili brejk na startu meča, potom i još jednim došli do prednosti, da bi potvrdili sve sa 6:1.

Ipak, u drugom setu je bilo dosta drugačije. Otvorili su Rud i Nadal drugi set sa brejkom, međutim, isti su izgubili u šestom gemu. Međutim, odmah su napravili i novi, pa su ga lako odbranili i došli do 2:0 u setovima.

Ono što treba istaći i to da je drugi set nekako prošao u problemima zbog kiše.

Ovi dublovi su i izgledna šansa da Rafael Nadal brusi svoju formu za Olimpijske igre u Parizu, gde će igrati sa Karlosom Alkarazom u dublovima.

(Telegraf.rs)