Sramni napadi crnogorskog političara na Đokovića zbog pesme "Veseli se srpski rode"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo je udario na Novaka, a prozvao je i Dejvis kup

Foto-kolaž: Tanjug/AP, Youtube/K1 Televizija

Ljubomir Filipović, crnogorski političar i analitičar, ponovo je sramno udario na Novaka Đokovića i tom prilikom je čak isprozivao i Dejvis kup!

Filipoviću je, naime, zasmetalo to što su Novak i ekipa na meč sa Velikom Britanijom izašli uz zvuke pesme "Veseli se srpski rode", te je na društvenoj mreži "X" ponovo osuo kamenje po Đokoviću.

- Kosovo i Crna Gora! Preterano! Đoković nastavlja da promoviše svoju rusko-srpsku nacionalističku agendu! Dejvis kup, treba da se stidite - napisao je Filipovič, i to tako što je podelio snimak medija iz lažne države Kosovo.

Nije Filipović tu stao, pa je još jednom prozvao Dejvis kup.

- Sram vas bilo, Dejvis kup. Uz nacionalističku pesmu koja poziva na srpsku aneksiju Crne Gore i Kosova!

Filipović je, inače, nedavno tražio doživotnu suspenziju za Đokovića zbog toga što je umao poruku za ubijene Srbe na KiM, a inače je poznat po tome što i ne voli ono što je srpsko.

pod velom građanskog aktivizma iskazuje veliku netrpeljivost i mržnju koja bi mogla da se svrsta među neke veoma opasne ideologije. Konstantni negativni narativ prema Srbima iz Crne Gore, slikanja sa hrvatskim generalima iz Domovinskog rata, svesrdna podrška nezavisnosti tkzv. Kosova...

Pripadao je SDP-u, stranci koja je bila satelit vladajućem DPS-u dugi niz godina, a obavljao je i čelne funkcije u Opštini Budva. Već duži period ne pripada nijednoj političkoj stranci, a svakako je blizak svakoj priči koja uključuje bilo kakvo eventualno blaćenje srpskog korpusa, države...

Pogrdno je pričao o litijama, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a država Srbija mu je redovno predstavljena u lošem svetlu.

(Telegraf.rs)