Novak Đoković pred Masters u Parizu: "Rune napravio dobar potez angažovanjem Bekera"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dokle god sam glavni kandidat za osvajanje slemova i najvećih turnira u ovo sportu, neću ga napustiti"

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Novak Đoković se nalazi u Parizu gde ga očekuje tamošnji Masters. Srpski teniser i pored toga što ima 36 godina, važi za favorita za osvajanje pomenutog turnira.

Najbolji u istoriji "belog sporta" izaziva veliku pažnju gde god se pojavi, pa je za tamošnje medije pričao o planovima, ali se dotakao i doskorašnjeg trenera, Borisa Bekera, koji će sada trenirati Runea.

- Mislim da je Holger napravio veoma dobru odluku angažovanjem Bekera. Boris je legenda ovog sporta, neko ko razume igru tako dobro iz perspektive tenisera. On je video i igrao protiv različitih igrača iz svih generacija. Neverovatno inteligentan, pametan čovek, veoma samouveren. Tako da mislim da je to za Holegera odličan potez jer, on je mlad igrač koji se već ustalio u prvih 10 na svetu. Poznajem ga dosta dugo, mislim da ima potencijal da bude pobednik Grend slema. Siguran sam da će Boris pomoći da se njegova igra poboljša u celini. Zaista mi je drago što ga ponovo vidim na turneji kao trenera - rekao je Novak između ostalog.

Srpski teniser je naveo da ne razmišlja o povlačenju, dokle god bude favorit za osvajanje turnira.

- Gledajući istoriju neki teniseri su smatrali da je najbolje povući se kad si na vrhu, drugi su se penzionisali kada su shvatili da ne mogu više da osvajaju najveće turnire i da gube od mlađih momaka. Ja više pripadam drugoj grupi, dokle god sam glavni kandidat za osvajanje slemova i najvećih turnira u ovo sportu, neću ga napustiti. Naravno, pod uslovom da se ne desi nešto drugo što će dovesti do gubitka motivacije. To trenutno nije slučaj - naveo je Đoković.

Novak je na Olimpijadi u Pekingu osvojio bronzano odličje, te je naveo da mu je glavni cilj osvajanje zlatne medalje.

- Sledeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, da predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše - završio je svoje izlaganje najbolji teniser svih vremena.

Masters u Parizu počinje 30. oktobra, a Novak će u prvom kolu biti slobodan.

(Telegraf.rs)