Oglasio se Novak pred put u Pariz: Evo šta kaže o bici sa Alkarazom i šta mu je najveća želja do kraja godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samouveren je najbolji teniser sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dao je izjavu povodom završetka treninga u Beogradu, gde se pripremao za sam kraj sezone, gde će igrati na još tri turnira.

Novak dalje treninge i pripreme nastavlja u Parizu, a pred put je rekao da su ambicije najveće moguće, kao i uvek, a priznaje da mu je najveći cilj da osvoji Dejvis kup i donese Srbiji još jednu "salataru".

- U toku su pripreme za završni deo sezone, preostalo je tri turnira na kojima učestvujem do kraja godine. Bersi u Parizu, završni Masters, i Dejvis kup u Malagi sa Britancima u četvrtfinalu. Radujem se predstojećim izazovima i dalje sam u trci da završim kao broj 1 sa Alkarazom u toj borbi. Ima još nekoliko nedelja, taman dovoljno da spremim telo do željenog nivoa.

Novak je svestan da možda odmah u Parizu neće uspeti da odmah bude na željenom nivou, ali se nada da će brzo dostići potrebnu formu za takmičenje na najvišem nivou posle nešto duže pauze od US opena.

- Verovatno će ta pauza od pet nedelja od poslednjeg takmičarskog meča verovatno uticati na početak, ali nadam se da ću ući u željeni nivo takmičarskog tenisa vrlo brzo. Očekivanja su uvek najviša. Imao sam velike uspehe u Bersiju, ništa manje ne očekujem ni ove godine osim najviših ciljeva. Najveća želja ove godine mi je da osvojim Dejvis kup. Nadam se da mogu da završim godinu kao broj 1 i da osvojim bar još jednu titulu na jednom od dva velika turnira u dvorani - rekao je Đoković.

Kako izgleda trka Đokovića i Alkaraza do kraja godine?

Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Novak Đoković do kraja godine brani 600 bodova iz Pariza, gde je igrao finale prošle godine, kao i 1.500 bodova sa završnog Mastersa u Torinu, gde je osvojio titulu uz sve pobede u grupi i maksimalan broj bodova.

Đoković trenutno ima 11.045 bodova, dok Alkaraz ima 8.805 i već ima računicu kako da godinu završi kao prvi na kraju. Španac nije imao najbolju moguću "kinesku turneju", jer je ispao neočekivano rano, jer je važio za favorita za titulu i u Pekingu i u Šangaju. U Pekingu ga je izbacio Janik Siner u polufinalu, a u Šangaju je bolji od njega bio Grigor Dimitrov u osmini finala.

Nole trenutno u ATP trci (bodovima osvojenim samo ove godine) vodi ispred Alkaraza, a upravo ta trka i određuje ko će godinu završiti kao prvi na kraju kalendarske godine, a ne ATP trka.

Kada su turniri na kojima igra Đoković do kraja godine?

Foto: Tanjug / AP

Prvi turnir na kome će Novak da nastupi je Masters u Parizu, koji se igra u Bersiju od 30. oktobra do 11. novembra.

Potom sledi završni Masters u Torinu od petog novembra do 11. novembra.

Dejvis kup će biti Novakov poslednji meč u 2023. godini. On se održava u Malagi od 21. do 26. novembra, a Srbija u četvrtfinalu igra sa Britancima.

(Telegraf.rs)