Ovo će se svideti Novaku Đokoviću: Australijan Open pravi radikalan potez

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deluje kao mala stvar, ali značiće svima

Foto: AP/Tanjug

Organizatori Australijan Opena odlučili su da naprave veliku promenu u kalendaru, promenu koja bi trebala pozitivno da utiče i na navijače i na same igrače.

Reč je o tome da su produžili turnir za jedan dan, tako da će od prethodnih 14 dana, odnosno tačno dve nedelje, turnir sada trajati 15 dana.

Takođe, napravili su takav potez da takmičenje ne počinje kao do sada u ponedeljak, već da startuje u nedelju.

- Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima - rekao je direktor Australijan Opena Kreg Tajli.

Objasnio je potom kako bi to trebalo da utiče na sve učesnike i posmatrače.

- Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan neverovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svetski sportski događaj u januaru - dodao je Tajli.

Na Rod Lejver areni i Margaret Kort će se održavati najviše po dva meča tokom dana, umesto dosadašnjih tri, kako bi se smanjio broj mogućih kasnih završetaka susreta. Noćne sesije će i dalje uključivati najmanje dva meča, dok će raspored na Džon Kejn areni ostati nepromenjen.

(Telegraf.rs)