Ema Radukanu prozvala kritičare: "To što i dalje pričaju o meni je samo kompliment"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanka bez dlake na jeziku

Foto: Tanjug/AP

Kada je 2021. godine Ema Radukanu porazila Lejlu Fernandez u finalu US Opena predviđala joj se sjajna budućnost. Tada još uvek nepoznata devojka u širim teniskim krugovima je od kvalifikacija došla do velikog uspeha.

Dve godine kasnije britanska teniserka je faktički ponovo van ozbiljne WTA mape. Serija slabijih rezultata i ranih eliminacija, zatim i povreda, uticali su da se o njoj govori uglavnom u negativnom kontekstu.

U maju ove godine Radukanu je operisala nožni zglob i oba ručna zgloba i od tada je nismo gledali na terenu. Propustila je tri Grend slema, ali čini se da se polako sprema za povratak.

U intervjuu za BBC je istakla da se sigurno vraća tokom sledeće godine, a uz dodatak da joj je bilo teško da gleda turnire na kojima nije uečstvovala, imala je odgovor i za kritičare.

- Činjenica da oni i dalje govore o meni čak iako ja nisam na svim tim događajima je samo kompliment. Nekome mi je rekao da brinem tek kada ne budu pričali o meni - izjavila je Ema Radukanu.

Britanka se u avgustu vratila laganim treninzima. Ovog ponedeljka je ispala iz prvih 200 na listi, pa je u narednoj godini očekuje težak posao da se vrati na staro mesto uspeha.

(Telegraf.rs)