Jon Cirijak: Serbia Open se ponovo seli u Bukurešt

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon sedam godina pauze ATP turnir opet u Rumuniji

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nakon sedam godina pauze ATP turnir se ponovo vraća u Bukurešt. U pitanju je termin turnira koji je otkupljen 2021. godine, a jedno vreme se igrao i u Budimpešti. Vest je potvrdio dotadašnji i ponovni vlasnik Jon Cirijak.

Serbia Open je nakon devet godina pauze svetlost dana opet ugledao pre pomenute 2021. Nakon samo dva izdanja premešten je u Banjaluku, a sada je firma Novakovog brata Đorđa Đokovića odlučila da mesto ponovo ustupi istom čoveku.

Bukurešt je domaćin bio od 1993. do 2016. godine, kada je takmičenje preseljeno u susednu Mađarsku i Budimpeštu.

Novi stari vlasnik Jon Cirjak je nekadašnji rumunski teniser i hokejaš, trenutno multimilijarder. Osvojio je Rolan Garos 1970. godine u dublu i njegovo procenjeno bogatstvo iznosi 2 milijarde dolara. Takođe, bio je menadžer Borisa Bekera na početku njegove karijere.

– Oduševljen sam što mogu da otkrijem da ćemo od 2024. vratiti turnir iz Beograda u Bukurešt. Cilj je da dobijemo seriju 500, ali sam svestan da to neće biti nimalo lako - rekao je Cirijak.

Rumunski biznismen ima 84 godine i poznat je na ovim prostorima i kao kum Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Ima čak 35-oro dece, uglavnom vanbračne.

Inače, poslednji osvajač turnira u Bukureštu bio je Fernando Verdasko.

(Telergraf.rs)