Nikad originalnija pohvala za Novaka: "Kad vidite Đokovića, kao da vidite vanzemaljca sa druge strane"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rus je pun reči hvale na račun Novaka

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će na predstojećem Vimbldonu juriti rekord Rodžera Federera i osmu titulu u Londonu, a ukupno 24. na Grend slemovima.

Jedan od glavnih konkurenata mogao bi da mu bude Rus Danil Medvedev, iako i on sam priznaje da se na travi ne snalazi baš najbolje.

Sa druge strane, Rus je pun hvale za Novaka, koga je uporedio sa vanzemaljcem kada je u pitanju igra na travi. Takođe, tako je nazvao i Rodžera Federera, koji je sada već u penziji, a koji i dalje drži rekord Vimbldona po titulama.

- Trava je teška za mene. Možete da igrate savršen meč i ponovo da izgubite u dva tajbrejka, tako da je to malo čudno za mene. Kada vidim najbolje igrače kao što su Rodžer i Novak, sa jedne strane mi deluje kao da su vanzemaljci, ali pokušavate da vidite najbolje u njima i kako su u stanju da na ovoj podlozi, gde je ponekad teško pobediti bilo koga, imaju toliko mnogo titula, Vimbldona, Halea, šta god... Prosto je neverovatno i to je ono što pokušavam da gledam. Srećan sam zbog pobede i radujem se narednim mečevima - rekao je Medvedev.

Medvedev je trenutno u četvrtfinalu Halea, gde mu je rival Roberto Bautista Agut, a taj meč na programu je u petak.

Podsetimo, Vimbldon je na programu od 3. do 16. jula, a titulu brani Novak Đoković.

(Telegraf.rs)