Bivši teniski sudija otkrio veliku nesuglasicu između Đokovića i Nadala: Rafa je bio jako besan posle toga!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve se dešavalo pre pet godina na Vimbldonu

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji teniski sudija Endrju Džeret, koji je nadgledao vođenje Vimbldona od 2006. do 2019. godine, otkrio je da je svojevremeneo bio u centru jedne nesuglasice između Novaka Đokovićai Rafaela Nadala u Londonu!

Džeret je nedavno izdao svoju novu knjigu "Championship Points", a delove te knjige preneo je "Dejli Mejl" koji se vratio u polufinale Vimbldona 2018. kada se ta nesuglasica i dogodila.

Novak je vodio sa 2:1 u setovima, meč je prekinut jer je otišao kasno u noć i nastavljen je sledećeg dana. Uprkos tome što je sunce "pržilo", Džeret je odlučio da krov ostane zatvoren. Ta odluka je iznervirala Nadala koji je želeo da se krov otvori, dok sudija nije menjao odluku s obzirom na to da je Đoković želeo da krov ostane zatvoren.

- Najveći problem je bio da se dogovore uslovi oko krova, a zatim da ljudi shvate zašto su odluke donete. Mislio sam da je najpoštenije da vidim da li oba igrača mogu da se slože da ponovo bude otvoren, ali nije bilo iznenađenje što su imali različite stavove - napisao je Džeret i dodao:

- Pravila su bila takva da ako započnete meč sa zatvorenim krovom, morate tako i da ga završite. Sledeće godine je to promenjeno.

Nadal je tada svoj bes ispoljio i na konferenciji za medije.

- To je turnir na otvorenom. U redu, počinjemo u zatvorenom prostoru. Ali ne razumem to da danas nismo mogli da počnemo na otvorenom. Mislim da to nije u redu - rekao je Nadal odmah psole meča koji je izgubio, dok je Đoković imao suprotan stav:

- Organizatori su rekli da krov mora da se zatvori, jer smo meč počeli sa zatvorenim krovom. Bio sam za krov, jer smo počeli da igramo pod njim. Želeo sam da igram u istim uslovima.

(Telegraf.rs)